Skip to content

6 tips om Instagram zakelijk te gebruiken

Instagram wordt samen met Facebook en LinkedIn veel gebruikt voor zakelijke doeleinden. Instagram gaat vooral over de foto’s en video’s die je plaatst. Deze content moet ervoor zorgen dat klanten geïnteresseerd raken en blijven in jouw Instagramprofiel. Maar wat post je nu precies en hoe kan je een succes maken van jouw zakelijke Instagram account. In dit blog geven wij je een aantal tips voor een zakelijk Instagram account.

Tip 1

Gebruik jouw logo als profielfoto om je profiel zo goed mogelijk in te richten. Vul zoveel mogelijk informatie in over je bedrijf, zodat klanten precies weten wat je doet. Maak ook zeker gebruik van de optie om contactgegevens in te vullen en een contactbutton te plaatsen. Het taalgebruik op Instagram mag informeel zijn, omdat de meeste gebruikers van Instagram jongeren zijn.

Tip 2

Gebruik de juiste hashtags. Om zo goed mogelijk gevonden te worden gebruik je hashtags. Deze staan vaak voor jouw product of dienst of iets dat je in de post plaatst. Is het een speciale dag of is er iets bijzonders aan de hand, dan is het ook leuk om daarop in te spelen. Ook is het goed om een bedrijfshashtag te gebruiken, zodat je goed vindbaar bent.

Tip 3

Maak gebruik van Influencers. 30% van de consumenten zegt dat ze eerder iets kopen als een blogger een product aanbeveelt. Het is dus verstandig om met een influencer samen te werken als jouw product of dienst dit toelaat. Zorg er dan wel voor dat de influencer bij jouw bedrijf past. Let ook op voor ‘nep influencers’. Dit zijn Instagram profielen met veel volgers, maar deze volgers zijn niet actief. 

Tip 4

Post regelmatig een Instagram story. Deze stories worden goed bekeken en hoeven er niet zo gelikt uit te zien als een post op je tijdlijn. In Instagram story zou je bijvoorbeeld wel een sneak peak kunnen geven naar een nieuwe tijdlijn post. Ook kun je in de story bijvoorbeeld ‘backstage’ beelden plaatsen, polls houden en gifjes toevoegen.

Tip 5

Betrek jouw volgers erbij. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van vragen stellen of het laten kiezen tussen twee foto’s. Door jouw volgers bij een post of Instagram story te betrekken krijg je een hoger bereik en zien meer mensen jouw posts.

Tip 6

Zorg ervoor dat je jouw tijdlijn consistent houdt. Het ziet er netter uit als je op Instagram één stijl hanteert. Het beste kun je jouw huisstijl doorvoeren op Instagram. Zo blijven je posts herkenbaar in de feed van jouw volgers.

Bonus tip

Op Instagram kun je veel aflezen aan de statistieken. Het fijne is dat je per post de statistieken kunt bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel profielbezoeken je door één post hebt gekregen. Als je wat meer posts hebt geplaatst op Instagram kun je daar nog meer nuttige informatie uithalen, zoals de demografische gegevens of interesses van jouw volgers.

Hulp nodig bij het beheren van jouw Instagram account? Neem dan even contact met ons.

Jacky Ottenheijm
Jacky

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.