Skip to content

Dynamische werkomgeving – inclusief kantoortuin!

Bij J.Ottenheijm.com willen we een werkomgeving aanbieden waarbinnen iedereen van team het beste tot zijn of haar recht komt. Hier komen een heleboel dingen bij kijken. 1 daarvan is bijvoorbeeld het veranderen van een ‘saaie’ werkomgeving naar een aangekleed geheel.

Maar er zijn ook specifieke zaken waar we met oog op inclusief ondernemen aan denken;

Open ruimtes

Op heel veel werkplekken loop je tegen de ‘hokjescultuur’ aan.  Simpelweg omdat er hokjes zijn. En dat is echt niet raar.

Dat er een goede verdeling moet zijn waarbij je teams van werknemers bij elkaar brengt is natuurlijk niet te vermijden,

Maar we zijn van mening dat het ‘open’ houden van de vloer tussen bijvoorbeeld ons frontend en backend team een must is. Want hokjes, eilandjes hoe je het wilt benoemen … het gaat allemaal stukken meer om het samenspel.

Communicatie tussen teams kan het eindresultaat voor onze klant alleen maar beter maken.

Stilteruimtes

Hoe goed ook de samenstelling is met het oog op open zijn als vloer, je moet inclusief denken. Hiermee bedoelen we dat je iedereen een optie moet geven die goed aansluit bij hoe hij  / zij zo optimaal mogelijk kan werken.

Zo is het lang en breed niet voor iedereen even makkelijk om goed te kunnen focussen op een werkvloer waar rumoer is. Koptelefoons zijn niet altijd de oplossing, want dan leg je de verantwoordelijkheid bij de werknemer. Voor sommige mensen werken koptelefoons, maar ga verder dan dat.

Als werkgever kun je het initiatief nemen door te zorgen voor een stilteruimte welke je multifunctioneel kunt inzetten. Wij hebben sinds afgelopen weekend ook onze eigen multi-functionele stilteruimte.

Haal de natuur naar binnen!

Developers, designers en in het kort mensen die bezig zijn in onze tak van sport, we komen niet altijd evenveel buiten (ook ik als schrijver ben daar schuldig aan hoor). En wat kun je dat als werkgever het beste doen? De natuur naar binnen halen!

Er zijn partijen die daar echt in door slaan en dat is lang niet altijd handig. Maar om je een idee te geven hebben bij J.Ottenheijm.com overal een stukje natuur toegevoegd. Zo hebben we toch de nodige planten rondom onze werkplekken. 

Medisch verantwoord

Al die aankleding is leuk maar waarom is het zo belangrijk? De werkplek betekent heel veel voor hoe je voelt en hoe je functioneert.

Bedrijfsartsen lijken deze werkwijze ook wel te zien zitten. De ArboUnie voor de invoer van een minimumaantal stilte werkplekken op kantoor.

De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde geeft in een reactie op het onderzoek van De Monitor (https://www.npostart.nl/de-monitor/24-02-2020/KN_1712023) aan dat er meer aandacht moet komen voor een gezonde inrichting van werkplekken.

PS: We willen onszelf hiermee geen schouderklopje geven hoor … maar we hopen een inspiratie te kunnen zijn voor andere. Dit zodat ze ook meer aandacht gaan besteden aan de medische impact!

Patrick Dankers
Patrick

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.