Skip to content

Haal meer uit je website met SEO

Als je kijkt naar het wereldwijde web is er niets zo belangrijk, naast een goede website hebben dan ook daadwerkelijk goed gevonden te worden. Want wat heb je aan een medium als het niet naar zijn mogelijkheden wordt gebruikt?

SEO is onmisbaar!

Goed gevonden worden met SEO

Laten we realistisch zijn; je hebt goed gevonden én goed gevonden worden.
Hoe wordt je nu op de goede manier gevonden? Laten we eens kijken!

Vaak wordt er bij het optimaliseren voor de zoekmachines gekeken naar het sturen van verkeer naar een website. Dat op zichzelf is een goede zaak. Maar soms wil je juist een bepaalde doelgroep / demografie bereiken met je website en dan is het focussen alleen op het aantrekken van verkeer niet het meest ideale doel.

Je wilt in een dergelijk geval juist gericht verkeer aantrekken. Met gericht verkeer bedoelen we verkeer wat met de juiste intentie naar je website komt. Verkoop je producten dan wil je bij voorkeur verkeer wat de intentie heeft om een aankoop te doen.

Zij zullen ook dan het meest van plan zijn om richting het doel van je website (de conversie) te gaan welke je wilt bereiken.

SEO is geen gouden weg

Er is helaas geen gouden weg die je voor ieder mogelijk product, branche, bedrijf of niche kunt hanteren. Daarvoor is er teveel mogelijk op gebied van zoekmachineoptimalisatie en zijn er afhankelijk van de genoemde facetten, teveel mogelijke factoren.

Maar je kunt wel een aantal fases benoemen als het gaat om zoekmachineoptimalisatie (SEO) die nagenoeg op alles toe te passen zijn.

MEER VERKEER KRIJGEN

Indien je website / platform nog (relatief) nieuw is, is naamsbekendheid vaak het belangrijkste doel. Mensen moeten met je bekend raken en het is in deze eerste fase het belangrijkst om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Dit kan door goed om te gaan met je zoekmachineoptimalisatie (SEO), maar ook kan in deze fase adverteren in de zoekmachines (SEA) van toegevoegde waarde zijn. Juist met het doel om je naam bij de mensen te krijgen.

ZORGEN VOOR GERICHT VERKEER

Als het verkeer eenmaal loopt is het raadzaam om de passende balans te zoeken zodat je verkeer krijgt wat meer gericht is. Daarmee bedoelen we dat je in dit stadium juist de specifiek gewenste doelgroep wilt gaan benaderen, omdat je juist met hun in het achterhoofd je website en content hebt ingericht.

Heel belangrijk in deze fase is dat je ook een goed beeld krijgt of je de gewenste doelgroep bereikt of juist een andere doelgroep. En daarbij jezelf ook de vraag stelt of je in deze fase je meer moet gaan richten op de gewenste doelgroep of op de doelgroep die je nu bereikt.

Met dat in gedachte kun je specifieker gaan richten op het gewenste doel.

STIMULEREN VAN GERICHT VERKEER MET OOG OP CONVERSIE

Als je de andere stappen gevolgd hebt is het nu tijd om je doelgroep te gaan stimuleren met het oog op conversie. Kortom er komt het nodige kijken als het gaat omtrent het optimaliseren voor de zoekmachines.

EVALUATIE / RAPPORTAGE

Heel belangrijk is bij SEO de evaluatie / rapportage fase. Hierin kijk je of de stappen die je genomen hebt daadwerkelijk hebben bijgedragen aan het behalen van je doel, of in ieder geval je dichter bij je doel bent gekomen dan je voorheen was.

Zonder goede evaluatie / rapportage heeft het werken aan SEO misschien simpelweg geen zin. Dit omdat je dan nooit een goed beeld krijgt van de progressie die je maakt. Met die informatie kun je vervolgstappen maken, of eerdere conclusies herzien.

Natuurlijk zijn de bovenstaande fases maar bedoeld om een situatieschets te maken. Voor een goede SEO optimalisatie is samenspraak nodig,  waarbij het doel van jouw website / platform de allereerste stap is in het bepalen van hoe verder te gaan

Bij J. Otthenheijm denken we graag met je mee wat er op het gebied van vindbaarheid te behalen valt, om te kijken welke mogelijkheden er zijn voor specifiek jouw website.

Mocht je naar aanleiding van dit item, de bovenstaande pagina of algemeen eens met ons willen kijken wat wij op het gebied van zoekmachineoptimalisatie voor je kunnen betekenen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Patrick Dankers
Patrick

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.