Skip to content

Hoe je de gebruikerservaring op jouw website kunt verbeteren

Een goede website zorgt voor een goede gebruikerservaring. Dit is niet alleen belangrijk voor je bezoekers, maar ook voor zoekmachines die de website indexeren en beoordelen op basis van verschillende factoren, zoals laadtijd en gebruiksvriendelijkheid. Om de gebruikerservaring van de website te verbeteren, moet je deze pijlers goed onthouden.

Met gemak terug naar de Homepage

Om de gebruiksvriendelijkheid van een website te verbeteren, is het van belang om de bezoeker op elk moment de mogelijkheid te geven om terug te keren naar de homepage. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, bijvoorbeeld door een duidelijk zichtbare knop met de tekst “Home” in de navigatiebalk of door het logo van de website te laten dienen als link naar de homepage.

Een andere manier om de navigatie te vereenvoudigen is door het gebruik van breadcrumbs. Breadcrumbs zijn een soort pad van links die aangeven waar de bezoeker zich bevindt op de website en welke stappen hij heeft genomen om daar te komen. Dit kan bijvoorbeeld worden weergegeven als “Home > Categorie > Subcategorie > Huidige pagina“. Breadcrumbs kunnen de gebruiker helpen om de structuur van de website beter te begrijpen en de weg terug naar de homepage te vinden.

Het toevoegen van deze elementen aan de website kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring en het verminderen van frustratie bij de bezoeker. Bovendien kan het bijdragen aan een toename van klanten, omdat de bezoeker gemakkelijker zijn weg kan vinden naar de gewenste informatie of producten op de website.

Optimaliseer de laadtijd van je website

Een snelle laadtijd is belangrijk voor een goede gebruikerservaring van een website. Om de laadtijd te optimaliseren, kunnen verschillende technieken worden toegepast, zoals het gebruik van afbeeldingen met een kleinere bestandsgrootte en het minimaliseren van de hoeveelheid JavaScript en CSS die wordt geladen. Het is belangrijk om te onthouden dat overmatig gebruik van deze technologieën de laadtijd kan vertragen.

Caching is een methode om de laadtijd en prestaties van een website te verbeteren door pagina’s op te slaan op de computer van de bezoeker. De meest voorkomende vorm van caching is browser caching, waarbij de browser van de bezoeker de pagina opslaat en bepaalt hoe lang deze lokaal bewaard mag worden. Dit is echter lastig zelf op te lossen omdat je als website-eigenaar geen volledige controle hebt over deze vorm van caching. Om dit probleem op te lossen, kun je gebruik maken van server side caching.

Hierbij wordt een gegenereerde kopie, ook wel een flat file genoemd, van de pagina bewaard met een statische versie van de CSS en JS. Op deze manier kan een gecachte versie van de pagina aan vervolgbezoekers worden gegeven, wat resulteert in een snellere laadtijd. Door het preloaden van cache, het warm maken/houden, kan ervoor worden gezorgd dat iedere bezoeker een snellere versie van de content krijgt. Het gebruik van server side caching biedt dus meer controle en verbeteringsopties dan browser caching.

Maak je website mobielvriendelijk

Het is belangrijk dat je website goed te bekijken is op alle apparaten, vooral mobiele apparaten. Het web is tegenwoordig mobile-first, wat betekent dat steeds meer mensen websites bezoeken via hun smartphone of tablet in plaats van desktops. Met een responsive design past je website zich automatisch aan het formaat van het apparaat aan waarop het wordt bekeken. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring, omdat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en informatie kunnen vinden, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Je kunt er ook voor kiezen om een aparte mobiele versie van je website te maken, maar een responsive design is tegenwoordig de meest gebruikelijke en aanbevolen methode om je website te optimaliseren voor mobiele apparaten.

Personaliseer de website

Een gepersonaliseerde gebruikerservaring kan de betrokkenheid van gebruikers bij een website vergroten en conversies verhogen. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het aanbieden van gepersonaliseerde content of door het geven van aanbevelingen op basis van het eerder gedrag of de voorkeuren van de gebruiker. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op de computer van de gebruiker worden opgeslagen en informatie bevatten over de interactie van de gebruiker met de website.

Analytics-tools kunnen worden gebruikt om het gedrag en de interesses van de bezoeker beter in kaart te brengen, zoals welke pagina’s ze hebben bezocht en welke acties ze hebben ondernomen. Door deze gegevens te analyseren, kan de website-eigenaar een beter begrip krijgen van de gebruikers en hun behoeften.

Slot

Het is belangrijk om te onthouden dat een goede gebruikerservaring niet alleen de bezoeker ten goede komt, maar ook bijdraagt aan de prestaties van de website. Door deze tips toe te passen, kun je de gebruikerservaring van je website verbeteren en het aantal conversies verhogen. Zorg er wel voor dat je deze tips blijft toepassen en dat je de resultaten meetbaar maakt. Zo kun je inzicht krijgen in de effectiviteit van de verbeteringen en deze verder optimaliseren.

Mocht je nog vragen hebben of meer advies willen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Wij kunnen je verder helpen bij het optimaliseren van de gebruikerservaring van je website.

Patrick Dankers
Patrick

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.