Skip to content

Hoe je jouw SEA-campagnes effectiever kunt maken

SEA, of zoekmachine adverteren, is een van de meest effectieve manieren om jouw doelgroep nagenoeg direct te kunnen bereiken.

Door jouw SEA-campagnes te optimaliseren voor specifieke zoekwoorden, kun je ervoor zorgen dat jouw advertenties worden weergegeven aan potentiële klanten. En nog veel belangrijker, wanneer ze op zoek zijn naar bepaalde producten of services, zoals die van jou.

Waarom SEA een belangrijke marketingstrategie is

De gemiddelde persoon besteedt circa twee uur per dag op het internet, waarbij het grootste deel van die tijd op mobiele apparaten wordt doorgebracht. Met die reden moeten SEA-campagnes effectief zijn om op te vallen en geschikt zijn voor mobiele apparaten.

Deze digitale marketingstrategie wordt gebruikt om zichtbaarheid te krijgen op organische zoekresultaten-pagina’s (SERP’s) door middel van het adverteren. Het doel van SEA is om de klik-frequenties (CTR’s) en Return On Investment (ROI) te verbeteren, ook op zoekwoorden waar het door concurrentie heel lastig is om organisch op te ranken in zoekmachines zoals Google.

Het nagenoeg direct je doelgroep kunnen bereiken is iets wat uniek is aan SEA en niet mogelijk is met SEO (zoekmachineoptimalisatie). Dat is omdat SEO een aanlooptraject heeft van minimal 6 maanden, aangezien landingspagina’s gemaakt moeten worden, gevonden en geïndexeerd door Google, en vervolgens nog moeten uitbalanceren qua positie in de zoekmachine.

SEA is daarom een belangrijk onderdeel van elke digitale marketingstrategie en kan van cruciaal belang zijn voor het bereiken van je klanten. Maar met een marketingbudget moet je ervoor zorgen dat elke euro telt en dan betekent naast het inrichten van je SEA-campagnes ook dat je moet investeren in SEA-optimalisatie.

Dit kan enorm bijdragen om meer waar voor je geld te krijgen door jouw klanten effectiever te bereiken.

Verbeter zelf je SEA-campagnes met deze tips

Natuurlijk kun je zelf al het nodige doen om je SEA-campagnes te verbeteren, en we helpen je daar graag mee op weg. Om jouw SEA-campagnes effectiever te maken, kan je sowieso de volgende tips volgen.

  1. Eerst moet je begrijpen wat jouw klanten willen en jouw advertenties daarop afstemmen. Dit doe je door ervoor te zorgen dat jouw advertenties de juiste en relevante zoekwoorden gebruiken waarmee jouw potentiële klanten zoeken.
  2. Doe de resultaten van je SEA-campagnes bijhouden zodat je kunt zien wat werkt en wat niet. Analyseer periodiek je resultaten en pas jouw campagnes dienovereenkomstig aan. Ga daarbij niet altijd blindelings voor wat een aanbeveling is vanuit Google. Deze suggesties zijn vaak goed maar soms sluiten ze simpelweg niet exact aan op wat je advertentie echt beter maakt. Blijf altijd goed kijken wat echt bijdraagt aan het verbeteren van je SEA-campagne.
  3. Maak gebruik van uitsluitingszoekwoorden om te voorkomen dat je geld verspilt aan irrelevante klikken. Soms zijn bepaalde zoekwoorden namelijk veel te breed en krijg je er alleen maar verkeer door wat uiteindelijk niet leidt tot een conversie (verkoop).
  4. Gebruik A/B-testen om verschillende koppen en beschrijvingen te testen om te kijken welke het beste resultaat geven.

Door deze tips te volgen, kun je jouw SEA-campagne effectiever maken en zorgen dat je meer uit je investering in adverteren haalt. Maar de meest efficiënte SEA-campagnes ontstaan door te sparren met een SEA-expert.

Bij twijfel, laat het aan een SEA-expert over!

Twijfelen over waarop in te zetten is bij SEA wellicht een van de grootste valkuilen. Zo maar beginnen met adverteren kan soms enorm verkeerd gaan omdat je nog niet bekend met zoekwoorden, de software (Google Ads), de tijd die erin gaat zitten om een campagne goed in te richten etc.

Je moet eigenlijk pas gaan adverteren als je een goed doordacht plan achter je advertentie-strategie hebt en redelijk tot zeker weet dat je na de investering er beter uitkomt, dan dat je erin ging.

Als je niet zeker weet hoe of waar je moet beginnen met SEA, kan J. Ottenheijm je daarbij helpen. Wij hebben SEA-experts die gespecialiseerd zijn in het helpen met hun SEA-campagnes voor maximale impact. We kunnen je bij een reeds lopend SEA-traject helpen of vanaf nul, na goed afstemmen en onderzoek, de gehele SEA-campagne opzetten (en blijven optimaliseren).

Verder kijken dan SEA, het totaalplaatje moet kloppen

Maar daarnaast kunnen we kijken of het inzetten puur op SEA de beste stap is voor jou als bedrijf.  Wellicht is een combinatie van SEO (zoekmachine-optimalisatie) en SEA een betere oplossing, zit je doelgroep wellicht meer op socials en is Social Media Advertising (SMA) een betere insteek, of moet aan de website kant eerst het een en ander aan User Interface (UI) of User eXperience (UX) aangepast worden om het beste resultaat middels SEA te kunnen behalen.

Het totaalplaatje van je klant bereiken tot en met hun conversie (afrekenen/contact etc.) moment moet namelijk sluitend zijn om afhaken te voorkomen en zo je ROI te vergroten.

Want je wil niet geld investeren in adverteren, er verkeer uit krijgen en vervolgens realiseren dat mensen afhaken omdat je website/webshop niet goed werkt of functioneel afschrikkend is.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe we jou kunnen helpen jouw internet-marketing naar een hoger niveau te tillen. We denken graag met je mee in een volledig vrijblijvend gesprek!

Robbert van den Hoven
Robbert

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.