Skip to content

Vindbaarheid in Google

Op zoek naar een product of dienst? De kans is zeer groot dat je hiervoor een zoekmachine op het internet gebruikt. De meeste Nederlandse internetgebruikers, zo’n 97% gebruiken Google als standaard zoekmachine.

Het is belangrijk dat jij met jouw website hoog te vinden bent in Google, zodat de (potentiële) klanten je kunnen vinden. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen alleen maar naar de eerste pagina resultaten op Google kijken. Daar moet jij dus tussen staan. Maar hoe doe je dat?

Landingspagina

Er zijn veel verschillende manieren waarop de vindbaarheid van een site te verbeteren is in Google. Dit heet ook wel SEO (search engine optimization). Eén van die manieren voor het beter vindbaar maken is het schrijven van landingspagina’s. Een landingspagina is vaak niet snel terug te vinden op een website, omdat ze speciaal voor Google geschreven worden. Op zo’n landingspagina wordt er gefocust op de zoekwoorden die potentiële klanten gebruiken.

Zoekwoorden

Belangrijk is dat de juiste zoekwoorden worden gekozen. Zo heb je short tail en long tail zoekwoorden. Short tail wil zeggen dat het zoekwoord maximaal uit een paar woorden bestaat. Stel je voor: je hebt een horlogewinkel. Dan wil je het liefst gevonden worden op het zoekwoord ‘horloge’. Omdat de concurrentie op dit woord erg hoog is, wordt het heel moeilijk om goed gevonden te worden op dit woord. Door een long tail zoekwoord te gebruiken is de kans veel groter dan je hoger in Google komt te staan. Als de horlogewinkel voor de long tail gaat zouden de volgende zoekwoorden gebruikt kunnen worden: ‘zilveren herenhorloge Rolex’. Op deze zoekwoorden wordt minder gezocht, maar heb je wel meer kans om bovenaan te komen in Google.

Maar wat zijn nu de juiste zoekwoorden? Deze kun je bijvoorbeeld vinden door te luisteren naar je doelgroep. Wat willen zij en waar zoeken zij op? Een tweede tip is om te kijken naar de concurrenten. Op welke zoekwoorden scoren zij hoog in Google? En de laatste tip is om een keyword tool te gebruiken of een zoekwoord in Google in te typen. Google geeft vaak al een aantal suggesties bij het zoeken naar een woord.

Heb je hulp of advies nodig bij het beter vindbaar maken van jouw website in Google? Wij helpen je graag! Neem even contact met ons.

Jacky Ottenheijm
Jacky

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.