Skip to content

Waarom social media?

Waarom zou je op social media gaan?

Er zijn veel verschillende redenen om social media pagina’s aan te maken. Hieronder noemen wij de belangrijkste redenen:

  1. Vergroten naamsbekendheid:je vergoot de online aanwezigheid van je bedrijf. Door het bereik van je merk of product te vergroten, zullen consumenten jouw merk- of productnaam eerder herkennen en blijft de naam top-of-mind.
  2. Online reputatiemanagement: het is belangrijk om als ondernemer snel te kunnen reageren op reacties van (potentiële) klanten of op negatieve feedback.
  3. Beïnvloeding koopgedrag: consumenten die merken op social media volgen, kopen die producten vaker en bevelen deze ook regelmatig binnen het eigen netwerk aan.
  4. Expertstatus:je bedrijfsprofiel/weblog is een uitgelezen kans om door de consument als expert te worden bestempeld. Via een profiel kun je consumenten op de hoogte houden van het laatste nieuws over je bedrijf, maar ook van branchegerelateerd nieuws.
  5. Genereer website traffic: het is goed om in geplaatste berichten waar mogelijk een link toe te voegen naar jouw site. Inkomende links zijn verder een erg belangrijke factor bij zoekmachine marketing.
  6. Invloed op zoekmachine rankings: veel social media websites maken gebruik van no-follow tags. Dat wil zeggen dat zoekmachines ze niet volgen. Desondanks scoren social media websites vaak erg hoog in zoekmachines. Uit testen blijkt dat websites met een social-gedeelte in het linkprofiel (dus de no-follow linkjes) beter ranken dan websites zonder no-follow linkjes.

Social media beheren

Heb je al social media, maar heb je er geen tijd voor? Of heb je geen idee wat je moet posten? Geen probleem, wij doen dit graag voor je.

Wat kunnen wij allemaal voor je betekenen? Het kan zo simpel of uitgebreid mogelijk als je wil. Het is belangrijk om een strategie te hebben voordat je zomaar iets begint te posten. Heb je duidelijk wie je doelgroep is? Wie zijn je concurrenten en hoe doen zij het? Wat wil je met je posts bereiken? Hoe post je in de huisstijl, hoe vaak post je en wat ga je posten? Wij adviseren en helpen je graag hiermee. Interesse in wat wij voor je kunnen betekenen? Kom dan eens langs op de koffie of neem contact met ons op.

Jacky Ottenheijm
Jacky

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.