Skip to content

Begin online goed, met goede hosting!

Als web-bureau komen we bij J. Ottenheijm.com dagelijks in aanraking met hosting. We hebben daarbij met allerlei types en groottes van klanten te maken. Daardoor moeten we verschillende hosting oplossingen aan kunnen bieden om aan alle eisen en behoeften van al onze klanten te voldoen

Want een goede website moet een goede fundering hebben om succesvol te kunnen zijn en verder door te groeien.

Shared hosting is geen raar beginpunt

Voor een ‘normale’ website of ‘klein tot middelgrote’ webshop maken wij gebruik van shared hosting. Shared hosting betekent dat we een grote server afnemen waarop we meerdere klanten onderbrengen.

Het voornaamste voordeel van shared hosting is dat we dit tegen een gunstige prijs aan kunnen bieden.tEn voor veel website / webshops is dat meer dan afdoende.

Groeiende website / webshop

Maar het principe van een website of webshop is doorgaans dat deze gaat groeien. Op een gegeven moment zal je, als je website of webshop hard genoeg groeit, de grote vis in de vijver (de shared hosting server) zijn.

Resources

Als een grote vis neem je meer ruimte (resources zoals schijfruimte, geheugen en bandbreedte) in beslag. Iets wat de kleinere websites / webshops in de weg kan zitten, maar vice versa ook nadelig kan zijn voor jou.

Mogelijke beperkingen

Op een shared hosting server kunnen we niet specifiek alles tot in de puntjes inrichten om aan alle wensen en eisen te voldoen die specifiek voor jouw website / webshop het beste zouden zijn. Je kunt zelfs zo hard groeien dat je in combinatie met alle andere klanten op de shared hosting simpelweg niet meer past.

Bestaande hosting versnellen middels caching

We kunnen in veel gevallen met behulp van cache de voorkant van een website / webshop sneller maken. Cache is een techniek welke er voor zorgt dat er lokaal een kopie van de nodige pagina’s / content gemaakt worden.

Waardoor alle daarop volgende verzoeken sneller de nodige pagina / content kunnen laden.

Hierdoor is de snelheid aanzienlijk te verbeteren.
Wel dienen we de cache oplossing specifiek op je website / webshop in te richten zodat we zeker weten dat alles wat je platform biedt ook met cache goed blijft functioneren. Want helaas is het niet een ‘one-size fits all’-oplossing.

Cache is niet standaard

Met die reden is het inrichten van een cache-oplossing dan ook niet iets wat onder onze standaard hosting valt. Indien je nog niet een overstap wilt of kunt maken van shared hosting naar een eigen VPS server dan kunnen wij tegen een gunstig tarief een cache oplossing inrichten om zo je website / webshop alsnog een stuk te versnellen.

Mocht je jouw website of webshop willen laten versnellen, neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en toelichten.

VPS hosting

Maar cache is alleen iets wat we concreet kunnen aanbieden voor de voorkant van een website / webshop. De achterkant van een WordPress / WooCommerce kun je niet echt versnellen met cache.

Het enige hoe je dit echt kunt versnellen is door naar een omgeving te gaan waar je over meer resources beschikt (schijfruimte, geheugen en bandbreedte).

Voor een grote website / webshop met meer dan 1.000 producten is het een belangrijke stap om over te gaan naar een omgeving waar je van niets of niemand last hebt,  maar ook geen last bent voor anderen. Ook met als groot voordeel dat het een server betreft die geheel rondom je website / webshop ingericht kan worden met alle mogelijke wensen van dien.

Als je als klant kiest voor een eigen VPS server via J. Ottenheijm.com dan zijn wij verantwoordelijk voor de uptime, onderhoud van server, beheer paneel etc.

In-house kennis

Wij beschikken in-house over de nodige kennis om de VPS servers verder in te richten zodat je gebruik kunt maken van; meerdere versies van PHP, NGINX als reverse proxy, Varnish, Redis, Docker, WP CLI en ga zo maar door.

Kortom we kunnen deze finetunen waar nodig.

Nu is het zo dat al die termen veel mensen niets zeggen en dat is totaal niet erg. Voor de VPS servers zorgen wij dat alle zaken rondom je website / webshop welke nodig zijn zo optimaal mogelijk worden ingericht. Waar nodig stemmen we dit natuurlijk met je af.

De snelheid die je daar aan de voor en achterzijde wint is iets waar;

  1. Jouw klanten in winnen met sneller werkende website
  2. Jij in wint doordat je workflow beter zal verlopen
  3. Je website / webshop in wint, omdat snelheid een ranking factor is voor Google.

Wil je overstappen van shared hosting naar een eigen VPS server neem dan geheel vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je specifieke wensen? Dan horen we deze natuurlijk ook graag.

Bij J. Ottenheijm.com zullen we tijd met je meedenken qua welke hosting het beste past bij je website over wat de beste optie is voor jou specifieke situatie.

Patrick Dankers
Patrick

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.