Skip to content

De illusie van de perfecte website / webshop

Veel bedrijven claimen een perfecte website / webshop te kunnen realiseren, Als je aan de slag gaat met je online presence voor je website en / of webshop, dan wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben.

Maar bestaat een perfecte website / webshop überhaupt wel?

Praktijkervaring en realistisch zijn

Wij van J. Ottenheijm.com zijn gespecialiseerd in onder andere webdesign en webdevelopment. Door alle ervaring die we over de jaren hebben opgedaan met zowel eigen- als klantprojecten hebben wij een goed beeld over wat een goede website / webshop is. Hierdoor kunnen we heel realistisch zijn over het bestaan van een perfecte website / webshop.

Perfectie nastreven is realistisch maar perfectie garanderen is onmogelijk.

Een van de voornaamste redenen daarvoor is dat techniek nooit stil staat. Daardoor blijf je altijd bezig met nieuwe technieken toepassen op een website / webshop. Of dat nu gaat om nieuwe inzichten te verkrijgen, Google je content beter te laten begrijpen of simpelweg nieuwe functionaliteiten toe te voegen.

Met alleen die voorbeelden in gedachten; een perfecte website / webshop bestaat niet, hoe graag we dat ook zouden willen zeggen.

Maar daar is ook helemaal niets mis mee. Wat we wel kunnen garanderen is dat we een extreem goede website / webshop kunnen realiseren. Tel daarbij op dat we graag meedenken met het verder groeien van je website / webshop etc.

Wat maakt een goede website / webshop

Het gaat als je heel eerlijk bent om een best breed scala aan zaken die bepalen of een website / webshop goed is. Een aantal van de voornaamste zaken die in het oog springen zijn;

Webdesign van een website / webshop

De simpele strekking “het oog wil wat” is absoluut waar, maar naast dat een design mooi moet overkomen moet het ook passen bij het onderwerp / bedrijf. Spreekt dit namelijk de doelgroep van het bedrijf / onderwerp wel op de juiste manier aan? Over het design moet goed nagedacht worden.

Gelukkig hebben we in al onze jaren aan tal van websites en webshops gewerkt. Hierdoor kunnen we voor iedere branche, snel een passend ontwerp kunnen realiseren. Natuurlijk is er altijd wel wat te finetunen aan het webdesign, maar dat stemmen we samen met de klant af zodat het volledig naar wens is bij livegang / oplevering.

Goede hosting waarmee je website / webshop kan groeien

Als je begint met je website / webshop dan begin je doorgaans nog redelijk klein. Daardoor zijn je vereisten voor hosting op dat moment ook nog relatief klein. Maar hoe meer je website / webshop groeit hoe meer je ook nodig gaat hebben.

We hebben over al die jaren klanten zien groeien van een beginnende webshop tot shops die op jaarbasis een omzet hebben waar je u tegen zegt. Hierdoor hebben we ook de nodige kennis op het gebied van hosting en kunnen we, hoe je groei ook verloopt, hierin meedenken en zorgen dat je website / webshop qua performance nooit een bottleneck kan vormen.

De vindbaarheid van een website / webshop

Een mooie website / webshop, welke met het webdesign, aanspreekt is belangrijk. Een stabiel draaiende website / webshop vormt een goede fundering voor je groei.

Maar je wilt natuurlijk ook dat mensen je website / webshop gaan zien. Hierin kun je het nodige doen zowel offline en online om te zorgen dat je meer verkeer krijgt.

Gevonden worden in zoekmachines zoals Google is een must met alles wat er al te vinden is op het web. De vindbaarheid van een website / webshop is daardoor iets waar we vooral de afgelopen jaren de nodige stappen hebben gemaakt bij J. Ottenheijm.com. Dit omdat het belang hiervan nog steeds groter wordt.

Voor deze zogenaamde zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorgen we standaard dat het nodige klaar staat, zodat je er een succes van kunt maken. Maar wij kunnen je dus ook helpen bij het beter gevonden worden met je website / webshop.

In zulke gevallen kijken we eerst naar hoe je website / webshop het nu doet. Daarnaast kijken we naar welke zoekwoorden het meeste zoekvolume hebben en in welke mate het haalbaar is om daarop te ranken.

Goede communicatie tussen webbureau en klant en tussen bedrijf en eindklant

Het realiseren van een goede website / webshop is iets wat samenwerking vereist tussen bouwer en gebruiker. Denk daarbij aan zaken zoals het efficiënter maken van workflows, aanpassen van weergaves, toevoegen van specifieke opties etc.

Als bureau moeten wij zorgen dat het voor jou als klant super werkt. Dat kunnen we alleen goed maken door goed met elkaar te schakelen. Maar hetzelfde geldt ook voor de communicatie tussen je website / webshop en hoe je communiceert met je bezoekers / klanten.

Beide betekenen dat er zorg gedragen moet worden voor een goede User Interface (UI) en User Experience (UX) genoemd. Dit zodat de ervaring optimaal aansluit.

Als je website mooi is, stabiel draait en goed gevonden wordt dan moet je website vervolgens zorgen dat je de bezoeker / klant goed begeleid naar de gewenste actie. Dit wordt ook wel vanuit internetmarketing conversie (conversion) genoemd.

Want per slot van rekening wil je dat mensen, na alle moeite die je erin hebt gestoken, ook daadwerkelijk gebruik gaan maken van je diensten en / of producten.

Een website / webshop is nooit klaar en dat is goed

We horen het toch nog vaker dan ons lief is; ‘Ah nu is de website klaar’.
Een livegang / oplevering is een mijlpaal op zichzelf natuurlijk. Maar klaar laten we realistisch zijn; klaar is een website / webshop nooit.

Dat heeft allemaal te maken met de zaken die we eerder hier genoemd hebben. Maar daarmee is niets mis. Want je kunt niet nu al weten wat er over 1 jaar voor nieuwe mogelijkheden zijn. Maar je kunt daarin ook niet achterblijven op de markt en je voornaamste concurrenten.

Een website / webshop moet mee met de tijd, want anders heeft dat op den duur gewoonweg nadelige gevolgen voor jouw bezoekers of voor jezelf.

Ga voor goed en vergeet perfectie

Perfectie klinkt leuk maar perfectie is iets wat altijd zal veranderen en daarom nooit te garanderen. We staan bij J. Ottenheijm.com voor extreem goede websites / webshops welke er goed uitzien, goed draaien, klaar zijn om gevonden te worden en ingericht zijn op conversie.

We kunnen je helpen bij het realiseren van een nieuwe website / webshop, het herzien van een bestaande website / webshop of de aspecten los. Neem bij vragen / mogelijkheden gerust vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder.

Patrick Dankers
Patrick

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.