Skip to content

J. Ottenheijm X Bracket

In de afgelopen periode zijn er enorm veel ontwikkelingen geweest binnen J. Ottenheijm.com. Natuurlijk zijn we continu druk bezig met de nodige projecten en opdrachten voor onze klanten te realiseren.

Maar een van de grootste ontwikkelingen uit de laatste periode is toch wel dat we het kledingmerk Bracket hebben overgenomen. We delen dan ook graag met jullie onze ervaring tot nu toe, samen met een korte blik op de toekomst van het merk en wat de overname betekent voor J. Ottenheijm.com.

Wat is Bracket?

Bracket is een kleding merk wat oorspronkelijk opgericht is door twee broers; Luuk en Coen uit ons eigen mooie Helmond. Het design voor hun vlaggenschip sneaker is ook ontstaan in Helmond zelf. Helmond is de plek waar Bracket 1,5 jaar in de weer is geweest met het ontwerpen en ontwikkelen van de eerste sneakercollectie.

Een van de kenmerkende eigenschappen van de sneaker is dat er gekozen is om voor een handgemaakte sneaker te gaan. Bracket heeft zich laten inspireren door eerdere collecties waar het unieke en verwisselbare aspect centraal stond.

De sneakers zelf hebben als merk gekregen; Irmão wat broer betekent in het Portugees. De sneakers werden (en worden) met de hand gemaakt in Portugal.

Overname van Bracket

Medio 2020 is Bracket nieuw leven in geblazen onder de vlag van J. Ottenheijm.com.  Dit omdat beide broers de tijd en ruimte niet konden vinden om door te groeien met Bracket.

J. Ottenheijm.com is sinds die tijd druk bezig met het verder door ontwikkelen van het merk Bracket. We hebben dat reeds weten toe te passen op het design van de sneaker waar we geheel achter staan.

Maar zo zijn we ook bezig om dit uit te bouwen qua assortiment, want we willen meer aanbieden dan alleen maar een stijlvolle en unieke sneaker.

Sinds de overname van J. Ottenheijm.com is de focus van Bracket meer te komen liggen op signature caps, signature t-shirts en andere signature kleding. Daarnaast zitten er een heleboel ideeën nog in de pijpleiding.

Meer dan broers – Inclusief denken

We waren zelf er al redelijk snel er aan uit dat we meer uit Bracket konden halen door de focus van ‘alleen maar’ broers groter te maken. We sluiten met alleen broers zoveel mensen van de bevolking namelijk uit en dat moet je als ondernemer niet willen.

Daarom hebben we de strekking voor onze Bracket herencollectie gewijzigd om meer inclusief te zijn; Je hebt namelijk mannen, zonen, neven, ooms, broers en in feite zijn ze allemaal onze Irmão. Onze tijdloze en stijlvolle Bracket herencollectie is speciaal voor eenieder van hun gecreëerd.

Laten we ook zeker de andere ruwweg 50% van de bevolking betrekken in Bracket. De vrouwen, dochters, nichten, tantes, zussen zijn in feite allemaal onze Irmã. Irmã is voor de goede orde zus in het Portugees. Voor de dames hebben we een unieke Bracket damescollectie ontwikkelt.

Maar alles op het merk was nog steeds op de (jong-)volwassenen gericht. Met de gedachte op inclusief denken hebben we besloten dat we ook iets willen maken wat zelfs voor de kleinste tof zal zijn. Alle kleintjes zijn onze Irmãos. Je zal het al wel begrijpen, we zijn ook in de weer met het realiseren van een kindercollectie.

sneakers-by-bracket-v2

Limited edities, collabs en meer

Als merk moet je natuurlijk altijd denken aan wat goede vervolgstappen kunnen zijn om je doelgroep zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen.

Denk daarbij aan bijvoorbeeld Limited editions welke je aan je ‘die hard’ fans kunt bieden.  Om een voorbeeld te geven; we hebben onze eerste limited edition sneaker sinds de overname al geproduceerd en met daverend succes geïntroduceerd.

Maar denk ook zeker aan hoe je kunt samenwerken met andere merken (dat noem je ook wel een collab).  Zo hebben we al een collab met DJ B-Front; welke niet alleen actief is als DJ onder de naam B-Front maar samen met Frequencerz deel uitmaakt van de live-act ‘B-Freqz’.

Ook met de 16-jarige Rik Koen, een talent uit de Ford Fiesta Sprint Cup, hebben een collab. Rik wist in zijn debuutjaar direct z’n visitekaartje af te geven als 1 van de rijders om rekening mee te gaan houden in de toekomst.  

Wat levert het hebben van Bracket als merk J. Ottenheijm.com precies op?

Veel werk, nou ja laten we eerlijk zijn, dat ook wel een beetje.  Maar daar zijn we bij J. Ottenheijm.com niet vies van.

Maar nee, als J. Ottenheijm.com hebben we natuurlijk enorm veel ervaring op het gebied van webdesign, web-ontwikkeling met zowel Wordpress als WooCommerce. Dus we weten heel goed daarmee in te spelen op hoe alles op gebied van Bracket reilt en zeilt.

Echter we zijn nooit eerder een kledingmerk of een eigen concrete webshop op dat gebied geweest. Je zult begrijpen dat er dan een heleboel zaken komen kijken. Zo zijn we zelf nu verantwoordelijk voor alles wat er komt kijken rondom het bedenken van de collecties en het algehele proces wat daarbij hoort.

Dit geeft ons als partij welke al jaren de nodige ervaringen heeft opgebouwd op het gebied van webshops en webdesign de nodige extra ervaring. Een ervaring die heel veel web-agency’s nooit echt zullen opbouwen. Simpelweg omdat ze zelf het aspect buiten het online gedeelte niet op zo’n manier ervaren.

Samen gaan we voor een succesvolle webshop!

Dat alles maakt de keuze om een succesvolle webshop te realiseren met behulp van het team van J. Ottenheijm.com alleen maar makkelijker. Want wij snappen door onze klant-ervaringen EN de ervaringen die wij met Bracket opdoen als geen ander wat we er allemaal bij komt kijken.

Er zijn tal van mogelijkheden die we dankzij de acquisitie van Bracket meer kunnen bieden. Iets wat van onschatbare waarde is voor ons in het samenwerken met andere webshops.

Wil je een keer schakelen met ons over wat de mogelijkheden zijn qua webshop? Ook als je op strategisch gebied met ons wilt schakelen is dat een optie. Of wellicht dat we zelfs iets voor elkaar wat kunnen beteken in een bepaalde vorm middels een collab.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
 Laten we samen van je idee of project een succes gaan maken!

Patrick Dankers
Patrick

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.