Skip to content

Waarom is content zo belangrijk voor internetmarketing?

Het internet is een geweldige bron voor informatie en bedrijven profiteren hiervan door een wereldwijd publiek te bereiken. Maar om online succesvol te zijn, moeten bedrijven inhoud (content) bieden die interessant en nuttig is. Content kan bedrijven helpen relaties met klanten op te bouwen en leads te genereren.

Maar als u wilt dat mensen uw website of blog serieus nemen, dan doet u er het best aan om hoogwaardige inhoud aan te bieden. Mensen hebben het druk en hebben geen tijd om lange artikelen te lezen, dus het beknopt en to the point houden is ook iets om rekening mee te houden. Zorgen er tenslotte voor dat uw inhoud interessant en nuttig is. Mensen blijven alleen lezen als ze vinden wat ze zoeken.

Kortom is content belangrijker dan ooit.

De kwaliteit van content

Bovendien kan kwalitatieve inhoud helpen om een bedrijf te onderscheiden van zijn concurrenten. Als u wilt dat uw internetmarketingcampagnes succesvol zijn, moet u content van hoge kwaliteit maken.

Inhoud is een van de belangrijkste aspecten van elke online marketingstrategie en het is essentieel dat u inhoud maakt die zowel boeiend als informatief is. Als uw inhoud goed is, zullen mensen eerder op uw website blijven hangen, wat u kan helpen uw SEO-ranking te verbeteren en uw conversieratio te verhogen.

Het maken van inhoud van hoge kwaliteit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen tussen u en uw klanten, wat op de lange termijn tot meer verkopen kan leiden. Dus als je online succesvol wilt zijn, zorg er dan voor dat je investeert in kwalitatieve content.

waarom-is-content-zo-belangrijk-voor-internetmarketing

De voordelen van contentmarketing

Contentmarketing is een van de belangrijkste aspecten van internetmarketing. Als het op de juiste manier wordt gedaan, kan inhoud u helpen vertrouwen op te bouwen bij uw publiek, het websiteverkeer te vergroten en uw verkoop te stimuleren. Inhoud helpt ook om uw SEO-ranking te verbeteren, waardoor het voor potentiële klanten gemakkelijker wordt om u online te vinden.

Bovendien kan goed gemaakte inhoud helpen om uw merk als autoriteit in uw vakgebied te vestigen.

Hoe effectieve inhoud te produceren?

Om effectieve inhoud te produceren, moet u de behoeften van uw publiek begrijpen. Waar zoeken zij naar? Met welke informatie kunt u hen helpen een probleem op te lossen of in een behoefte te voorzien? Zodra u weet wat uw publiek wil, kunt u inhoud maken die relevant en nuttig voor hen is.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw inhoud goed geschreven en foutloos is. Typefouten en slechte grammatica kunnen ervoor zorgen dat uw site er onprofessioneel uitziet en potentiële klanten mis loopt. Zorg er voor dat u voldoende afbeeldingen, video’s en andere multimedia-elementen opneemt om de tekst op te splitsen en de lezers betrokken te houden. Niemand wil namelijk een tekst lezen die maar door blijft gaan.

Zorg er ten slotte voor dat uw inhoud regelmatig wordt bijgewerkt. Nieuwe inhoud is belangrijk voor SEO-doeleinden en zorgt er ook voor dat lezers en zoekmachines terugkomen voor meer.

Deze soorten inhoud werken het beste

Als het gaat om inhoud voor internetmarketing, zijn er een paar soorten die het beste werken.

  1. Ten eerste blogposts. Bloggen is een handige manier om regelmatig nieuwe inhoud aan te bieden, en het helpt ook bij SEO.
  2. Een ander type inhoud dat goed werkt, zijn artikelen. Artikelen kunnen worden gebruikt om uw bedrijf of producten te promoten, en ze kunnen ook worden gebruikt om verkeer terug naar uw website te leiden.
  3. Ten slotte zijn video’s een ander geweldig type inhoud dat kan worden gebruikt voor internetmarketing. Video’s kunnen worden gebruikt om uw producten of diensten te promoten, en ze kunnen ook worden gebruikt om boeiende inhoud voor uw publiek te maken. Let wel dat video best tijdsintensief is en ook nog eens moet aansluiten op de doelgroep.

bloggen-over-bloggen

Multimedia gebruiken in je contentstrategie

Mensen consumeren informatie op verschillende manieren, dus het is belangrijk om een verscheidenheid aan multimedia te gebruiken in uw contentmarketingstrategie. Zo bereik je meer mensen en houd je ze betrokken.

Visuele inhoud, zoals afbeeldingen en video’s, kan bijzonder effectief zijn om uw boodschap over te brengen, maar ook kunt u het gebruiken om uw content op te breken.

Om een voorbeeld te geven; infographics zijn populair, omdat ze data op een overzichtelijke manier presenteren. U kunt ook audio en presentaties gebruiken om uw ideeën over te brengen als dat aansluit bij uw doelgroep en hun behoeften. Door een verscheidenheid aan multimedia te gebruiken, in uw uitingen, kunt u uw publiek beter betrekken, en betrokken houden.

Het belang van SEO voor contentmarketing

Om succesvol te zijn met contentmarketing is het belangrijk om een sterke SEO-basis te hebben. Dit betekent het optimaliseren van uw website en inhoud voor zoekmachines, zodat u meer bezoekers kunt aantrekken. Door waardevolle, relevante inhoud te maken die is geoptimaliseerd voor zoekwoorden, kunt u de positie van uw website op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) verbeteren, wat kan leiden tot meer verkeer en een betere ROI (return on investment).

Een van de beste manieren om uw SEO te verbeteren, is door te (laten) kijken naar een zoekwoordenonderzoek

Op basis van een zoekwoordenonderzoek kunt u de juiste zoekwoorden vinden om uw inhoud op te richten, wat u kan helpen meer bezoekers vanuit zoekmachines aan te trekken. Door zoekwoorden op uw hele website en inhoud te gebruiken, kunt u bovendien helpen de relevantie van uw site voor die zoekwoorden te verbeteren, wat zal leiden tot een betere positie in SERP’s.

Hoe wij met content werken bij
J. Ottenheijm.com

Bij J. Ottenheijm zijn we ons bewust van het belang van content als het aankomt op internetmarketing.

Maar er is geen gouden oplossing die toe te passen is voor iedereen. Er moet goed gekeken worden naar welke zoekwoorden passen, het meeste zouden toevoegen qua potentieel verkeer, maar ook wat realistisch is. 

Daarom doen we bij al onze klanten waarvoor wij content realiseren altijd een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Waarna we samen met onze klant, de bevindingen vanuit data, filteren en afstemmen tot een succesvolle marketingstrategie.

Keertje sparren over uw content?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met een van onze internet marketing specialisten op.

Patrick Dankers
Patrick

Onze dienstverlening

Klanten willen graag weten wat je bedrijf doet, waar jij je mee bezighoudt. Een website het gevoel van je bedrijf meegeven, laat zien dat er zorg en passie achter zit.

Online marketing

Laat jouw bedrijf scoren

De vindbaarheid van jouw website is erg belangrijk. Internet speelt tegenwoordig een zeer grote rol in het informatie opdoen en het zoeken naar producten of diensten. 

Online zichtbaarheid

Een goede website is de kern!

Bedrijven en ondernemers kunnen niet meer zonder een website. Laat jouw (potentiële) klanten zien wat je doet en wat zij van je kunnen verwachten.